Smältande värme...

Jag har aldrig varit så varm och svettig (blä) som jag är denna sommar, vilket jag antar har att göra med min amning men alltså jag smälter snart bort och kunde inte låta bli att tycka det var lite skönt med dagens regn- och åskskur.

Njuter dock av värmen en hel del trots min varma kropp. Det bästa är poolen vi skaffat till baksidan här hemma, den gör ju att jag slipper visa min degiga tjockmage på en strand i sommar, dessutom har vi ju superhögt staket så till och med grannarna slipper skåda detta...förutom dom som är med oss och badar=)

Och det är ju inte så mycket mer som händer i mitt liv just nu förutom just sommarhäng på baksidan.
Viggo har sommarlov och är som väntat ganska svår-road och uttråkad, idag tvingades han dessutom hänga med mig till City Gross för storhandling... Och än så länge kan jag njuta över att han inte insett pengars värde ännu, då jag lovade honom en badleksak och han gick och höll i en jättelänge som han skulle ha. Den kostade 150 spänn men när vi nästan va framme vid kassan fick han syn på tuggummipaketen och sa "eller förresten jag tar tuggummi istället mamma".

Vilma blir ju 3 månader nästa vecka och hon blir mer och mer sällskapssjuk och "med".
Jag badade nyss badkar med henne och nu har hon precis somnat. Försöker njuta av att hon sover så bra just nu för jag vet att det antagligen inte kommer vara så länge.
Börjar känna att det kunde vara skönt om O ibland kunde mata henne så jag har prövat flaska och ersättning tå gånger nu. Första gången gick toppen men andra gången tror jag hon va för mätt och ikväll ska jag pröva igen.


Kvällsdopp på gällstaö!

foto0403 (MMS)

Kvällsdopp på gällstaö!


Sitter och tittar på bröloppet,blödig som ...

foto0395 (MMS)

Sitter och tittar på bröloppet,blödig som man är har jag blivit rörd!lillan sover i famnen,storebror hos farmor.


Är hos svärmor och äter smörgåstårta!

foto0389 (MMS)

Är hos svärmor och äter smörgåstårta!


Övergiven av min son..

Snacka om att min "lilla" Viggo börjar bli en stor grabb och det är ju jättekul att se hur han utväcklas och växer och blir allt mer självständig men samtidigt så vill man att han ska fortsätta vara liten.

Han är så rastlös varje dag och vill absolut inte umgås med mig och Vilma utan tjatar om att få åka till farmor eller mormor, eller leka med kompisar. Varje dag börjar han med att fråga vad som ska hända och när jag svarar att vi ska hitta på nåt tillsammans, han, jag och Vilma, som idag då jag hade tänkt åka till bibblan som han brukar gilla, då svarar han "Åh, neeej mamma jag vill inte va med dig", tack för den liksom;)
 Det gäller verkligen att se till att hitta på mycket nu när han ska vara hemma till mitten av augusti.

Sen har han kommit in i den åldern då han har tusen frågor om allting, ganska charmigt än sålänge. "Mamma, varför är bebisar små?", "vad är kroppen gjord av?", "varför kör bilar?"...vissa saker han frågar om får en själv också att undra och verkligen tänka efter.

Idag är hans farmor iallafall ledig så om en stund ska han få åka dit medans jag åker och handlar lite sen ska resten av familjen också dit och äta smörgåstårta och fira Oscars bror som fyller år idag.

Jag har varit superambitiös igår kväll och imorse...tänkte nämligen att jag skulle ge Vilma egengjord barnmat när det blir dags för de. Kanske inte bara, men här hemma iaf. så slipper man släpa hem en massa glasburkar från affären som både blir tungt och tar plats. Kommer ihåg med Viggo att vi typ hade hela skafferiet fullt. Man kan ju ha med sig burkar när man äter borta men här hemma är det ju enkelt att bara plocka fram färiggjord mat ur frysen och använda.
Så som sagt mixade jag egna pureér och frös in i istärnings-block. Det va faktiskt riktigt kul och nu finns det färdigt i frysen för flera veckor när lillan är redo att börja. Gjorde tre olika smaker, morot, broccoli och majs. Vilka delikatesser va?!=)

Nu ska jag göra i ordning barnen och fara...så slipper jag få samma fråga för femtioelfte gången..."När ska vi åka till farmor?"


Mammas frågvise knaspelle♥


RSS 2.0