Röj i uterummet...

Idag är solen tillbaka tack och lov och med den blir ju också humöret bättre... trots att jag inte sovit så mycket alls.
Oscar somnade framför TVn igår och kom och la sig vid 4-tiden och sen dess har jag varit vaken bortsett från en halvtimmes powernap.

Var helt död igår och idag känner jag också hur tungt allt börjar bli och hur trött jag är. Känner mig som en gammal tant men det känns ju inte bättre att bara sitta här hemma och känna efter hur man mår utan jag måste trots allt försöka hålla mig lite sysselsatt.
 Tog tag i vårat hämska uterum som tills nu fått agera förråd/skräprum.
Har ju som jag gnällt om redan tidigare, inga pengar att lägga på hemma-fix just nu men det kostar ju inget att städa och leta fram lite fina grejjor här hemma att dekorera med. Kan ju bara bli bättre än va det var innan!

Före:


Efter:



Går för övrigt in i vecka 39 idag och så här beskrivs det:

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn!CHECK! Nu är du klar med förberedelser och du är redoCHECK!. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otåligCHECK! samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Nu ska jag passa på att försöka vila en stund på soffan innan mina killar kommer hem♥


Kommentarer
Postat av: sara

det blev ju jättemysigt! Vad du kämpar med din mage :) Kanske ska komma och ta en fika någon dag i ditt nya uterum!

2010-03-22 @ 15:15:48
Postat av: Storasyster

Åh vad du är duktig! Jag kommer med bullar på söndag!!! Om jag får?

2010-03-22 @ 16:52:30
URL: http://vardagarochfredagsmys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0